Taxa prima inmatriculare

taxa-prima-inmatriculare-

Taxa prima inmatriculare 2011

Taxa prima inmatriculare
Ministrul Mediului, Borbely Laszlo, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că speră ca proiectul de lege privind taxa de poluare – în acord cu decizia Curţii Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) – să fie gata în curând, pentru a fi trimis Parlamentului, care să-l discute în procedură de urgenţă.

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Borbely Laszlo, a spus că proiectul de lege este postat pe site şi vizează o reducere între 20 şi 30 la sută a taxei auto, iar proiectul va fi aprobat de Guvern în această vară şi apoi trimis Parlamentului, care să îl discute în procedură de urgenţă.

El a precizat că acesta nu poate fi adoptat prin Ordonanţă de Guvern, pentru că este vorba de o lege organică şi, ca urmare, se va propune un proiect de lege în Parlament.

„Sper să finalizăm cât de curând proiectul, pentru că Parlamentul e în vacanţă, va reveni în septembrie şi în procedură de urgenţă cerem să se discute în Parlament (…) Legea trebuie adoptată mai întâi în Guvern. Proiectul este pe site-ul ministerului şi sper să fie finalizat cât de curând la nivelul Guvernului. Este un comitet interministerial care a căzut de acord de principiu. Va fi adoptat de Guvern în vara aceasta”, a spus ministrul, care a precizat că nu s-a cerut convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în acest sens.

Pentru a intra în vigoare, proiectul de lege privind noua taxă auto şi restituirea banilor trebuie aprobat atât de Guvern, cât şi de Parlament.

Taxa de poluare prevăzută de legislaţia română, astfel cum a fost modificată inclusiv în decembrie 2009, este contrară dreptului Uniunii Europene, a decis, joi, Curtea de Justiţie de la Luxemburg, care a respins totodată cererea Guvernului de limitare în timp a efectelor hotărârii acestei instanţe.

Stire preluata de pe site-ul agentiei MEDIAFAX.

Alte link-uri interesante:
link-uri monetariei

Reclame
Be the first to start a conversation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: