Asigurarea auto

Posted on 19 mai 2011


Asigurarea auto este un contract sub forma scrisa, incheiat intre dvs. si o societate de asigurare, avand ca scop „protectia” financiara in cazul in care sunteti implicat intr-un eveniment rutier.

In baza respectivului contract semnat, sunteti de acord sa platiti o prima de asigurare, iar societatea de asigurare este de acord sa despagubeasca un eventual prejudiciu, conform conditiilor stipulate in contract.
Majoritatea asigurarilor auto se pot incheia pe o durata de 6 luni sau un an, sau se pot negocia direct cu orice companie.

Detinand si/sau conducand un autovehicul in trafic va asumati anumite riscuri ce pot apare in trafic si implica una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
• avarierea autoturismului;
• avarierea unui autovehicul tert;
• distrugerea unor bunuri ca urmare a unui accident;
• accidentarea unor persoane aflate in autovehiculul condus;
• accidentarea unor persoane aflate intr-un autovehicul tert, implicat in accident;
• accidentarea propriei persoane.
Traficul rutier nu este singurul factor de risc la care este expus un autovehicul. El poate fi furat sau avariat, totodata si fortele naturii reprezinta un risc care poate fi acoperit prin semnarea unei polite de asigurare.

Acesti factori de risc ne pot schimba uneori si viata iar din punct de vedere material, se poate ajunge in situatia de a nu ne putea folosi autoturismul pe o perioada mai indelungata din cauza costurilor ridicate al reparatiei. In aceste cazuri polita de asigurare auto CASCO va poate economisi timp si bani.

Reclame
Posted in: Asigurarea auto